23 JANUARI 2024
Annons

Insplorion

Insplorion gör sig redo för storskalig försäljning av produkter och projekt

Efter en tid av intensiva marknadsundersökningar och insatser inom produktutveckling, offentliggör Insplorion tidplanen för sin första certifierade vätgassensor för läckagedetektion, som ska lanseras under Q1 2025. Bolagets första produkt genom ATEX-certifieringsprocessen, markerar övergången från utvecklingsbolag till produktbolag.

Säkerhet är av avgörande betydelse när det kommer till vätgas, och läckage måste detekteras omgående. Insplorions vätgassensor har visat prov på att göra just detta. Den är väldigt snabb och specifik för vätgas, även i närvaro av andra gaser.


Därför är nu Insplorion glada över att tillkännage tidslinjen för lanseringen av en ATEX-certifierad vätgassensor för läckagedetektion. Produkten som initialt kommer att certifieras kommer att vara anpassad för inerta miljöer – dvs där syrgasnivån reduceras i anslutning till vätgasinstallationen för att öka säkert användande. Detta produktval är baserat på återkoppling från flertalet kunddialoger, inte minst ifrån den maritima sektorn där en rad systemlösningar befinner sig i pilotfas med planerad lansering de kommande åren. Detta tillkännagivande markerar tydligt att Insplorion nu går in i nästa fas.

”Jag är stolt över att efter att vi offentliggjorde vår reviderade strategi med fokus på vätgas sent 2022, redan nu kunna kommunicera mer konkreta planer för när den första certifierade produkten når marknaden. Intresset för vår förmåga att detektera vätgas har varit stort, och nu börjar vår övergång från utvecklingsbolag till produktbolag”


Johan Rask, VD på Insplorion

Gör sig redo för storskalig försäljning

I princip innebär ATEX-certifiering att produkten är lämplig för användning i en potentiellt explosiv miljö. Certifieringen kommer göra Insplorion redo för storskalig försäljning av produkter och projekt, samtidigt som det kommer betraktas som en viktig kvalitetsstämpel för bolagets produkter. Mot bakgrund av detta bör det också nämnas att certifieringen inte behövs för alla applikationer på marknaden, och ofta inte i systemdesignfasen som till exempel i Insplorions nuvarande prototypförsäljning till Consilium Safety Group AB och Amogy Inc. Parallellt med ATEX-certifieringen kommer Insplorion att fortsätta försäljningen av den redan etablerade prototypen för ytterligare testning, validering och pilotstudier inom både läckagedetektion och processövervakning.


Insplorion kommer också fortsätta den redan framgångsrika partnerstrategin både för kommersiell utrullning som med denna första ATEX-certifierade produkt, men även partnerskap för gemensam utveckling inom andra applikationsområden där deras fördelar som snabb detektion, specificitet och optisk natur hos sensorn kan vara avgörande för säker och effektiv användning av vätgas.

Insplorion i korthet

Insplorions vision är att använda sensorteknik för en accelererad övergång till en hållbar framtid. Med sin unika sensorplattform NanoPlasmonic Sensing (NPS) verkar Insplorion inom två huvudsakliga verksamhetsgrenar; vätgassensorer och forskningsinstrument. Vätgassensorerna möjliggör säker och effektiv utbyggnad av väteinfrastruktur genom dess unika fördelar som detekteringshastighet, selektivitet och förmåga att fungera i miljöer där många sensorteknologier inte kan verka. Våra instrument ger forskare världen över realtidsdata inom batteriforskning samt processer på ytor inom områden som katalys, material- och biovetenskap. 

Prenumerera på Veckans Börsnyhet

Fyll i din e-postadress ovan så får du Veckans Börsnyhet direkt i din inkorg. Genom att fylla i din e-postadress och prenumerera så accepterar du vår personuppgiftspolicy.

Detta är en annons. Läsaren rekommenderas att alltid inhämta fullständig information på bolagets hemsida, i prospekt eller memorandum innan eventuella investeringsbeslut fattas, för att förstå risker och fördelar med att investera i värdepapper.

Producerad av Investor Target.

Vill du veta mer om Veckans Börsnyhet - kontakta oss.
Copyright © 2024. All rights reserved.